In september 2019 ging Sounders Music live, een app die objectief de hitpotentie van nummers vaststelt. Maar potentie alleen maakt nog geen hit. Daarvoor moet ook geïnvesteerd worden in o.a. marketing en promotie. Om in die behoeften te voorzien, heeft Sounders Music een eigen muzieklabel opgericht: indie4talent. Zoals de naam al aangeeft, is dit een onafhankelijk label, gericht op nieuw talent.

De aanpak Indie4talent werkt heel anders dan traditionele labels, waar het onderbuikgevoel regeert. De aanpak van indie4talent is puur data-gedreven. Artiesten worden ontdekt door te kijken naar het succes in de Sounders Music-app. Vervolgens worden per act niet-exclusieve samenwerkingen gezocht met gerenommeerde muziekexperts, die investeren in het begeleiden en in de markt zetten van het talent. Denk daarbij aan managers, boekers, promotors, muziekuitgevers, opnamestudio’s en juridische dienstverleners, al naar gelang de behoefte.

The Lighthouse De eerste artiest op indie4talent is The Lighthouse. De komende drie jaar gaat het label deze talentvolle Belgische band in Nederland op de kaart zetten. Op donderdag 3 september komt hun album Whatever Comes Our Way uit, evenals de single Headlights, die het hoogste scoorde in de app.

Willem Bloem (indie4talent):

“Het mooie van data is, dat de beoordeling niet gehinderd wordt door subjectieve smaak. Daarom wordt indie4talent een genre-overstijgend label, waar maar twee criteria gelden: het talent en de potentie van de artiesten. In samenwerking met de beste muziekprofessionals willen wij dat potentieel omzetten in succesvolle carrières.”

The Lighthouse:

“Na enkele prettige gesprekken met Willem Bloem zijn we overtuigd geraakt van zijn skills en netwerk, en van het feit dat hij zich 100% gaat inzetten om onze muziek een breder platform te bieden. Meer kan een band niet wensen. Daarom laten we de distributie en promotie van ons album in Nederland vol vertrouwen aan indie4talent over.”

Voor meer informatie, zie indie4talent.com.


Niet voor publicatie. Neem voor meer informatie over indie4talent contact op met Willem Bloem via +31 (0) 85 060 3480..