Kwaliteitskeurmerk verstevigt onderhandelingspositie artiesten

Nederland bulkt van het muziektalent, maar slechts een fractie breekt ook echt door. Niet zelden doordat ze zijn afgeschreven op basis van het subjectieve onderbuikgevoel van een enkeling. Sounders Music wil daar verandering in brengen door tracks van beginnende artiesten via een app te laten beoordelen. Zo ontstaat een objectieve beoordeling van de hitpotentie, gebaseerd op het oordeel van een groot aantal onafhankelijke muziekliefhebbers.

Marktverkenning
Als fundament onder de app heeft Sounders Music in samenwerking met onderzoeksbureau GfK de Nederlandse muziekmarkt in kaart gebracht. GfK heeft een voor Nederland representatief panel samengesteld, waaruit blijkt dat in ons land zes dominante muziekstijlen bestaan: dansbaar, intens, vertrouwen, relaxt, veelkleurig en traditioneel. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen doelgroep, met zijn eigen karakteristieken. Denk aan socio-demografische gegevens, koop-, luister- en ontdekgedrag.

Zo werkt het
Talenten kunnen hun nieuwe tracks via Sounders Music laten testen door muziekliefhebbers. Die krijgen via de app nummers aangeboden, ongeachthun eigen muziekvoorkeuren, en geven elke track een score van 0 (heel slecht) tot 5 (heel goed). Op deze manier ontstaat in korte tijd een gemiddelde beoordeling, die de hitpotentie van elk nummer aangeeft. Scoort bijvoorbeeld een dansbare track hoog in het segment ‘dansbaar’, dan is de kans op een hit dus erg groot.

Vervolgstappen
Sounders Music heeft de ambitie om talenten te ondersteunen in de ontwikkeling van hun carrière. De objectieve score die de app afgeeft, moet een kwaliteitskeurmerk worden binnen de muziek- en media-industrie, zodat artiesten een sterker verhaal hebben richting labels of radiostations. Uitzonderlijke talenten krijgen handvatten aangeboden om volgende stappen in hun carrière te kunnen zetten. Zij kunnen geholpen worden financiering te vinden, of in contact gebracht worden met labels, muziekuitgevers, managers, opnamestudio’s of juristen.

Voor meer informatie, zie www.soundersmusic.com
Download de app viade app store.


Niet voor publicatie
Neem voor meer informatie over de Sounders Music-app contact op met Willem Bloem via +31 (0) 85 060 3480.